DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) Pa kje so kakšni dobri slavisti, ko jih res rabiš?? 17. maj 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Boba-Fett Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Galko reče Dne, 15. 5. 2022 at 3:56: Pismo men je pa Verače res pojem fenomenalne pizze, prov trest se začnem, ko jo prinesejo na mizo. Ampak IMO morš naročit res tisto najbolj basic model (buffala mozzarela, paradižnik, list bazilike), da na proper zasije fenomenalno testo. Ful mi gre na živce, ko lahko doma nažgem pečico samo na 250 stopinj, za takalega beasta pa rabiš tam nekje 400 Ni kaj za dodati. Komaj čakam da sem poleti v LJ in skočim na eno klasiko v Verace. Saj doma lahko pacaš, tudi tisto testo od pečjaka je čist spodobno, ampak kraljica je sam ena. 1 Navedek Povezava do prispevka
uros678 Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 DaCapo reče pred 1 uro: Pa kje so kakšni dobri slavisti, ko jih res rabiš?? Alo kaki slavisti… ce smo stajerci… se bomo ze sami zmenli kak se rece 1 Navedek Povezava do prispevka
Arey Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) Stipe2 reče pred 4 urami: Meni je hobotnica v solati top, ampak mi ni vredno to pripravljat doma - se mi zdi ful dela za malo veselja - tisto solate kar pride od ene hobotnice lahko sam pojem lagano v enem obroku - vem da ni mišljena kot glavna jed, ampak jaz bi se dostikrat tudi v restavraciji najraje najedel že od predjedi, ki so mi pogosto boljše kot glavna. Drgac je cist legit da gres jest samo predjedi, ce majo dobre se res velikokrat splaca namesto basanja z glavno jedjo. 17. maj 2022 uredilo bitje Arey 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) DaCapo reče pred 2 urama: Pa kje so kakšni dobri slavisti, ko jih res rabiš?? Slavistika je itak hoax. To je mlatenje prazne slame isto kot filozofija. Vsaki drugi bi si neka svoja pravila izmišljeval in jih zagovarjal kot sveto resnico. Širhakl besede pa ne priznajo! 17. maj 2022 uredilo bitje tomazek 1 Navedek Povezava do prispevka
╭∩╮ Hernier Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Jaz v restavraciji dostikrat naročim predjed kot glavno jed. Kot prvo mi je boljša, kot drugo mi porcija bolj sede. Sploh v tujini na kakih potovanjih, kjer hočeš sam čimprej it naprej raziskovat, pa se ti ne da jebat. Čeprav iskreno vsako leto mi je hrana na potovanjih bolj pomembna. Včasih me je bolel patak, magari so se jedle žemlje s pašteto, zdaj pa mi je dobro kosilo must na potovanjih 1 Navedek Povezava do prispevka
Mutombo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 tomazek reče pred 5 minutami: Slavistika je itak hoax. To je mlatenje prazne slame isto kot filozofija. Vsaki drugi bi si neka svoja pravila izmišljeval in jih zagovarjal kot sveto resnico. Širhakl besede pa ne priznajo! Slovenistika Slavistika je študij vzhodno slovanskih jezikov. Navedek Povezava do prispevka
Kočevc Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Lepo predjed: tatarski biftek porcija 400g in to je to 2 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Mutombo reče pred 4 minutami: Slovenistika Slavistika je študij vzhodno slovanskih jezikov. Irak - Iran 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) Te pa lektor, pa mirna Bosna Btw, zdaj sem pa lačen, ker je Kočevc omenil tatarski biftek. Ne vem če bi sploh začel novo poglavje, ampak ajde: Kupljen tatarski ali domač tatarski? Za domačega vem, da je über top, če je dobro pripravljen. Za te kupljene pa nisem preveč na tekočem. Sem namreč že velikokrat naletel na zelo betežne. Neki random (predpripravljeni) iz marketov so sploh brezvezni, v mesnicah pa je spet relativno. Nasvet prosim! In tudi na Price & Performance gledat. 17. maj 2022 uredilo bitje DaCapo Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) DaCapo reče pred 21 minutami: Kupljen tatarski ali domač tatarski? Za domačega vem, da je über top, če je dobro pripravljen. Za te kupljene pa nisem preveč na tekočem. Sem namreč že velikokrat naletel na zelo betežne. Neki random (predpripravljeni) iz marketov so sploh brezvezni, v mesnicah pa je spet relativno. Nasvet prosim! In tudi na Price & Performance gledat. Biftek v lokalni restavraciji iz zorjene govedine... odličen, enkrat sem naletel na nekega, ki ga ne bi glih najbolje ocenil (slabo pa tudi ne). In pa tuna... v sredo ponoči ulovljena in v petek popoldan že stejki na krožniku (piknik s kolegi - ženske šoferji pozno zvečer ) Skurcati sem moral kolega edino kaj dela rožmarin zraven, ampak ajde...enim paše. 17. maj 2022 uredilo bitje tomazek 3 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) @tomazek: Rožmarin jaz uporabljam, ko pečem tuno na žaru. Namesto čopiča, da občasno premažem z dobrim olivnim oljem in začimbami. 17. maj 2022 uredilo bitje DaCapo 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Ja, saj on je to tudi delal. To mi ni tak moteče kot, če se peče gor zraven, ker mi potem spusti preveč arome. 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Rožmarina res ne prenesem. Predvsem na ribah. Ogabno. :\ 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Lahko daš edino kakšno svežo vejico na žar (torej direkt na oglje) na katerem pečeš meso. Malce arome doprinese, moteče pa ni. Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) ke_kit reče pred 21 minutami: Rožmarina res ne prenesem. Predvsem na ribah. Ogabno. :\ +1 Rad imam okus ribe, zato mi je za njo čist dovolj samo sol. Ne pa da zraven žmaham "borove vejice". Saj sem že omenil kak so me enkrat sfukali. V eni restavraciji, draga riba... Dobim pred sebe in začnem jesti. Fak kaj je to za žmah??! Ko sem jo odprl vidim, da je v trebušni votlini vejica rožmarina. Po celi polovici ribe je pustila full močen okus. Sem moral en del kar pustiti Od takrat naprej se vedno trudim spomniti, ko grem na ribo, da rečem brez rožmarina. 17. maj 2022 uredilo bitje tomazek 3 Navedek Povezava do prispevka
Bessie Objavljeno 17. maj 2022 Avtor Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) Vsem, ki imate radi hobotnice priporočam ogled tega dokumentarca na Netflixu 17. maj 2022 uredilo bitje Bessie 4 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Kaj so kaki dobri recepti notri? 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 @tomazek : Kaj pa suši? Jaz sem kar ljubitelj, ampak vseeno ne toliko, da bi ga jedel čisto vsak dan. Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Rožmanin in krompir može. Rožmarin in kaki steaki tudi svinjski top. Karkoli drugega na ribi kot sol je pa too much sploh kak močan Rožmarin. 1 Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 DaCapo reče Pravkar: @tomazek : Kaj pa suši? Jaz sem kar ljubitelj, ampak vseeno ne toliko, da bi ga jedel čisto vsak dan. Če sem odkrit, ga že leta nisem jedel. Ko sem pa mi ni blo ne woow, ne za kurac. V restavracijah (klasičnih) ga itak nimajo, namensko pa se mi ne ljubi it eksperimentirat. Nimam nikjer v bližini, da bi se vozil uro in pol namensko na suši, pa mi ne pade na pamet. Navedek Povezava do prispevka
atomic Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 Kaj pa dons pr frendu na terasi nekaj sunja pod mizo, pogledam dol sam Amelia iz Bloodborna. 6 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 tomazek reče pred 56 minutami: Rad imam okus ribe, zato mi je za njo čist dovolj samo sol. Ne pa da zraven žmaham "borove vejice". Brat moj. Na ribo najraje ne dam ničesar razen soli, če je potreba. Edino kar mi res paše zraven je tržaška omaka, pa še tam se brzdam, da mi ne prekrije naravnega okusa. 1 Navedek Povezava do prispevka
ke_kit Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) atomic reče pred 45 minutami: Rožmanin in krompir može. Rožmarin in kaki steaki tudi svinjski top. Karkoli drugega na ribi kot sol je pa too much sploh kak močan Rožmarin. Tole. Rožmarin v pečici s krompirjem zna bit top. Še posebej s kakim res okusnim rdečim mesom (rip mesojedi k_k), da ga rožmarin ne more prekriti. 17. maj 2022 uredilo bitje ke_kit Navedek Povezava do prispevka
lizz Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) in kako pol specete ribe? morska sol in olje? 17. maj 2022 uredilo bitje lizz 1 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 @lizz In z veliko česnja ter peteršilja! Navedek Povezava do prispevka
lizz Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 DaCapo reče Pravkar: @lizz In z veliko česnja ter peteršilja! cesen ful nadvlada okus ribe in samo pogreni jaz ga dam po peki gor, ce mi pase petersilj pa itak oveni, ce ni prezet z ribjimi sokovi ali oljem ok, v glavnem, bom nehala basat rezine pomarance (ja, ker limona mi isto unici okus morskih rib) v morske ribe Navedek Povezava do prispevka
Aktivist Vanč Objavljeno 17. maj 2022 Share Objavljeno 17. maj 2022 (urejano) Doma v 90% v pečici. Cca. 20-30 minut na 200 stopinj (predogreta pečica seveda). To govorim (pišem) za porcijske ribe - brancin, orada, postrv,... Tržaška, ko je riba na krožniku. Tudi citrusi mi pokvarijo okus ribjega mesa. 17. maj 2022 uredilo bitje tomazek Navedek Povezava do prispevka
Avion Objavljeno 18. maj 2022 Share Objavljeno 18. maj 2022 DaCapo reče pred 15 urami: @tomazek : Kaj pa suši? Jaz sem kar ljubitelj, ampak vseeno ne toliko, da bi ga jedel čisto vsak dan. Fak, prou vidm ta prizor, ko greš z DaPubecom nekam v javnost oblečen v to majico. 5 Navedek Povezava do prispevka
DaCapo Objavljeno 18. maj 2022 Share Objavljeno 18. maj 2022 To zgoraj je sicer samo design, ker žal nimam dejanske slike majice. S kolegico sva jih sicer imela oblečene, ampak zgolj nekajkrat. Enkrat celo na obisku v dejanski Japonski restavraciji (Miyabi, MB), kjer sva jedla... ugani kaj. Navedek Povezava do prispevka
Priporočeni prispevki
Pridruži se debati
Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.