Skoči na vsebino

PC pod mizo ali na mizi?


atomic

Kje imate računalnik?  

100 glasov

  1. 1. Kje imate računalnik?

    • Na mizi
      28
    • Pod mizo
      72


Priporočeni prispevki

Računalnike smo postavili na piedestal, na mizo, nek se vidi raskoš. A se je to zgodilo zaradi lučk?

Če vpišemo v google pc gaming setup, bodo slike podobne swinger clubu, kjer vrtijo retrowave. Enkrat sem bil pri kolegu, ki ima tak računlanik poln nekih lučk in enostavno je zelo moteče, ko ti z desne strani prbija neka svetloba.

Več smisla po taki pozornosti vidim v neonkah na avtu, za tiste eksibicioniste. Pri kompih se mi je pa od nekdaj zdela lepa ideja, da je tako lepo clean, minimalistično pospravljeno itd...

Uglavnem jest imam tud račnunalnik na mizi in bo gledam bolj mi je to debilno. Ob vedno bolj glasnih grafičnih karticah, zakaj bi hotel imeti to tako blizu glave.

Danes gre pod mizo, ko ga jebe, dost sem se ga nagledal.

Povezava do prispevka

Na mizi. Zato ker sm praktičen človek in rajši PC pucam 3x manj, ko če bi mi na tleh pod mizo žrl prah. Also, debug LEDe na plati rabim na dnevni osnovi, da vem kdaj pritisnit boot select knof.

 

Glasnost je težava samo v gamingu kjer pa itak ali uporabim slušalke ali pa dam zvok toliko bolj naglas + v špil padem da niti ne opazim, da se PC ogreva za vzlet. Se nekako navadiš oz. na nekje 60-70% venti niso tako nevzdržni.

Povezava do prispevka

Moje ohišje je bolj zaprto, zato ni bil probem da je bil na mizi, pa še svetlobo od okna je blokiral. Zdaj ko sem se preselil sem ga pa dal pod mizo.

Lučke se mi zdijo debilne in moteče pri igranju, sploh pri bolj odprtih ohišjih,  zakaj bi si to kdo želel nevem, nima z gamingom nič, bolj za preseravanje. Je pa včasih pravi problem ta prisilni lightshow izklopit. :(

Povezava do prispevka

En PC imam pod mizo na desni. Drugi PC imam na ca. 15 cm visokem stojalu, ki je takoj desno od mize. Tretji PC je na ca. 30 cm visokem regalu, levo od mize (slednji ima edini stekleno stranico, ampak v notranjost se vidi samo, ko vstopiš v sobo, dočim ko sediš pred mizo ni variante, lučke so pa tako ali tako skoraj komplet izklopljene).
Na mizah enotavno nimam dovolj prostora za komp, ker: prvič, niso dovolj dolge, drugič, sta na vsaki od miz po dva ekrana + ostala periferija (zvočniki itd.) in tretjič, povsem nesmiselno se mi zdi imeti komp NA mizi.   
Kot zanimivost: vsa tri ohišja so firme Fractal Design, nekaj je še original ventov, nekaj pa Noctua in BeQuiet. Vsak PC je praktično neslišen (prisežem, tudi zvočne zaenkrat ne delajo težav). 

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
Lunco reče pred 20 urami:

moj dream je, da zvrtam luknjo v steno in dam v drugo sobo 

 

ce bomo delal kdaj prezracevanje, jih bom gotovo prosu za še eno lukno :D

 

 

 

jaz sem to fural nekaj časa. sem imel komp vklopljen na tv v dnevni, pa še eno rundo kablovja sem vlekel v kabinet na monitor. kul je blo ker sem lahko stvari delal za mizo ali pa iz udobja kavča.

slaba stvar tega je zgolj, da rabiš duplo kablov in duplo USB priklopov (ni nujno da jih maš na plati dost - razen če si mazohist in bi s hubi telovadit - jst nism), pa kabli daljši od 5m so lahko že težava kar se signala tiče.

Povezava do prispevka
  • 3 tedne kasneje...
  • 2 tedna kasneje...

Pridruži se debati

Lahko objaviš prispevek in se registriraš kasneje. Ako imaš račun, se vpiši za objavo s svojim računom.

Gost
Odgovori na temo...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Odstrani formatiranje pisave

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...