Skoči na vsebino

Trenutno igram [02/2023]


Priporočeni prispevki

Končno sem se vrnil k Forbidden West in obrnil zadevo.

Mnja, konec je ful zrushan in me je na polno razočaral. Tipi zaključijo na faking cliffhangerju. Krneki.

 

Plusi:

- Fenomenalen svet in traversal na dinotih (predvsem Sunwing je čista poezija).

- Boj proti dinotom vleče in vleče tudi po 60-70 urah igranja.

- Kul Side questi (men so bili boljši od main štorije)

- Kul environmental puzli in odkrivanje poti do kakih zajebanih predelov (predvsem Cauldrons).

 

Minusi:

- Dnevno osvetlitev so totalno zafukali. Kljub fenomenalni grafiki, vse deluje kakor da bi bilo posneto v nekem studiu z umetno osvetlitvijo, ki prihaja iz vseh koncev. Čisto sfuka realizem. Nočne scene izgledajo super v primerjavi.

- Nisem konzervativni snowflake, ampak vsiljeno woke agendo se čuti skozi celotno igro. Men je proti koncu že pošteno najedalo.

- Ubishit odklepanje POI/mape s plezanjem na Radio TowersTallnecke je nujno treba čim prej upokojiti. Totalno ubije kakršenkoli sense of discovery.

- Plezanje je clunky za popizdit, povsem po nepotrebnem. Vsakič, ko sem videl, da bom moral doseči nek predel s plezanjem me je minilo vse skupaj. Nedopustno za igro v kateri je to tako prominenten del dogajanja.

- Ponavljajoča side opravila in level upanje opreme.

 

7/10

uredilo bitje ke_kit
  • Račka +1 3
Povezava do prispevka

Obrnil Ratchet & Clank: Rift Apart. Sem si oddahnil, dober spil, ostajam fan. Akcija do daske, zabavno, smesno, zurka skosss. Itak ni nobene pretirane globine, ampak za cisto uzivantsko naziganje ob res lepi grafiki je pa top. Ne vem pa sicer, a se jest staram a je kaj drugega, ampak vseeno se mi zdi, da so meli PS2 Ratcheti se neko neoprijemljivo magijo, ki je tukaj ni tolk. A so samo roza ocala?

 

Se ena trofejica mi manjka do platine, in sem si reku ajde grem po svojo prvo platino ever. Nakar sem se zalotil, da delam neke stvari totalno na silo za virtualen pokalcek, in ugasnu. Ostajam pri 0 platinah.

 

Nadaljujem z Luigis Mansion 3.

  • Račka +1 2
Povezava do prispevka
Vse_je_najslabse reče pred 6 urami:

Ma ubijem se da zagonim 200 ur v igrci

Kaj pa če ti je špil ful všeč? A ti je važno, da nekaj igraš in se zabavaš al ti je važno, da špil dokončaš? Elden Ring ima tak filing, kot da so izdali špil s 4imi dodatnimi DLC mapami. Špil k je bil vreden tistih 60eur

Povezava do prispevka

Fak po nesreči sem obrnu bloodborne, še ene par optional bossov (in zadnji upgrade orožja) mi je ostalo kokr sem gledal po netu, jaz sem pa direkt nastavu vrat kosi. A jebiga.

 

Drugače je blo res mega smešno k sta me nečakinji (lvl 5 in 7) gledali, ko sem igral pa vzklikali zraven kaj moram delat. Pa tko umrem parkrat na enemu bossu in med tekom nazaj me starejša vpraša če grem spet v boj z njim, ji rečem da ja itak, pa mi čestita za vztrajnost, ampak z enim takim tonom pomilovanja, kot da bi imel prizadetega otroka, ki tretjič ponavlja drugi razred v oš al neki, skratka sem si mislu oh you sweet summer child, nisi ti še vidla kaj je to vztrajnost pri souls igrah hahaha, to še načelo ni moje potrpežljivosti, prve petkrat tečem nazaj do bossa še z nasmeškom na ustih.

uredilo bitje Vse_je_najslabse
  • Račka +1 3
  • Za crknit smešno +1 4
Povezava do prispevka

Among the sleep

6/10

1.jpg

Kripi walking simulator v katerem igraš verjetno dojenčka, ki še ni sposoben hodit daleč naenkrat.

Kontrole so slabe, animacije basic, bugov je ogromno.

 

Ampak, je v osnovnem feelu med igranju oz. settingu inovativna. Med igranjem se res počutiš kot "beba" izgubljena v nepoznanem svetu, kjer so majhni nepomembni ali nepovezani detajli izostrani in ojačani.

Okoliške prispodobe so zelo povezane z osnovnimi household objekti. Spomin je distorted, zmeden. Čutiš le, da je nekaj narobe.

 

Kar naredi zadevo kripi je kako ošvohnjen si. Lahko hodiš, a kljub temu ne vidiš na posteljo. Če hodiš predaleč padeš in nakažeš svojo pozicijo. Torej se večino časa poslužuješ plazenja, kjer si nekoliko hitrejši. A to pomeni, da vidiš še manj in moreš vsake toliko časa pogledati navzgor, kjer te čaka bog ve kaj. Nato moraš odpreti vrata... si prenizek, iščeš objekte, ki ti omogočijo, da s plezanjem dosežeš kljuko... In pazi kaj je za vrati, saj zbežat hitro s stola ne moreš.

 

Igra vsebuje nekaj dobrih jumpscare-ov in izvrstno muziko (oz. kako rečeš scary tune med tem ko te nekdo lovi). Tukaj bi se res lahko marsikater drug dev kaj naučil. Enkrat sem se tako prestrašil, da mi je roka skočila z miške in sem stisnil "W" na mizi 10 cm stran. :D

 

Je zelo kratka. Bolj kot kakšen demo. Torej totalno mixed bag, zato ocena 6.

uredilo bitje MaDrung
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka

Začel Forbidden west.  Ravno prišel iz začetnega dela (vsaj mislim da sem)...zaenkrat ok, čeprav na trenutke res deluje štorasta - predvsem plezanje, kot je bilo že omenjeno zgoraj.

 

Bi bilo pa fino če bi vsaj malo razložili zakaj je Alloy spet na lvl1:D A sem zgrešil kje?

uredilo bitje 1309976
  • Za crknit smešno +1 1
Povezava do prispevka
1309976 reče pred 12 minutami:

Začel Forbidden west.  Ravno prišel iz začetnega dela (vsaj mislim da sem)...zaenkrat ok, čeprav na trenutke res deluje štorasta - predvsem plezanje, kot je bilo že omenjeno zgoraj.

 

Bi bilo pa fino če bi vsaj malo razložili zakaj je Alloy spet na lvl1:D A sem zgrešil kje?

Če kaj ne veš, ti bo že ona razložila.:lol:;)

  • Za crknit smešno +1 7
Povezava do prispevka

V suši preigravam stare naslove. Letos uleti dvojka, upam.

Farming simulator. :D

Ta špil je v Jockerju dobil oceno 87. Hahah. Se je lepo mižalo na obe očesi, ko so gledali raznolikost  sovražnikov in razvoj boja čez igro.

Alan Wake Remaster Screenshot 2023.02.10 - 22.12.08.72.png

uredilo bitje fric
  • Račka +1 1
Povezava do prispevka

PS3 po res dolgem času:

fight_night_4.thumb.jpg.ae4a33e366cd71f39aff85036d5e545a.jpg
 
Konzolco se je splačalo priklopit že samo zaradi te brezčasne igre - za katero ne morem verjet, da se je tako odlično postarala.
V kratkem pa sledita še RDR 1 in Fight Night Champion. In to je skoraj dovolj do začetka poletja.

uredilo bitje DaCapo
Povezava do prispevka

Sem že skoraj kupil Hogwarts Legacy, ker precej rajcate tam, a se mi je uspelo nekako zadržati :). Že tako preveč zadev v steamovi knjižnici, pa itak sem navajen, da igram špile z zamikom, ko so finalno dlcjani in patchani, tako da bom raje počakal.

 

Sem pa včeraj naredil tri nove achievemente pri Vampire Survivors, ki so prispeli z zadnjim updejtom., tako, da sem spet na 100 %. Za kar se potrebuje kakih 50 minut (kar je na srečo premalo časa, da bi se mi ponovno začeli prikazovati kristalčki pred očmi :P ): en run na inverse forrest mapi plus en run na novi mapi. Slednja preseneti s tem, da je en tak velik fan poklon Sonicu the Hedgehogu. Developerjem res nekaj na polno dogaja.

 

Potem ko smo konec lanskega leta enem letu in pol igranja končali Curse of Strahd, smo pa par tednov nazaj začeli z novo Dungeons & Dragons 5E kampanijo, in sicer Dragon of Icespire Peak. Smo pa zamenjali virtualno namizje in smo tokrat iz roll20 prešaltali na Foundry VTT. Dokaj kul.

 1.jpg

Heh, so pa te začetne seanse prav zabavne. Ko smo prej bili že zverzirani v role-playing vlogah, sedaj z novimi liki igranje pogosto poteka takole: Sumljiva temnica pred nami. »Ej, pojdi ti taprvi naprej.« »Ne, ti pojdi, a nisi ti rogue, išči pasti.« »Ja sem, ampak sem ranged, bom zadaj. Pojdi ti, imaš oklep.« »Ja, ampak sem glasen pa slabo vidim ...« ... Tako da je trenutno naš wizard izvidnica. Ampak če bo kdaj kje napačno stopil ali past sprožil, ga ne sestavimo več skupaj. :lol:.

Ekola ena sličica iz kampanije iz sešna teden nazaj na VTT-ju Foundry:

fTgA39e.jpg

 

 

  • Račka +1 2
  • Na jagodo +1 1
Povezava do prispevka
darksaga reče pred 40 minutami:

A to igrate online?

 

Ja. Sam sem bil zelo proti takemu načinu igranja. Do covida smo igrali v živo, potem smo pa bili nekako primorani prešaltati na online. In me je prav presenetilo, saj je vzdušje na virtualni mizi praktično enako kot na tisti pravi (pa še manj junk fooda se poje :D ) Postopek igranje je praktično enak, VTT ničesar ne nadomesti, je le pripomoček oziroma virtualno okolje, vse je ročno, tako kot za mizo. Je pa res, da je na VTT-ju tudi malo lažje, saj ti ni treba na pamet računati in modifyjerje gruntati, saj glede na akcijo program sam izračuna. Po drugi strani moraš pa pravila prav tako poznati, kot za mizo, tako da bistvene razlike res ni. No razen v tem, da ne mečeš pravih kock, ampak virtualnih. Razlog, da smo še vedno na virtualni mizi je tudi to, da sta se dva igralca vmes odselila iz Slovenije, in je tak način igranja primeren tudi za ohranjanje stikov. 

Bomo pa gotovo spet šli kdaj za pravo mizo.

 

EDIT: aja, pozabil omeniti: VTT se od namiznega igranja pomembno razlikuje v tem, da omogoča dinamično osvetljevanje. Torej vidiš le tisto, kar je v tvojem vidnem polju. Meni je to zelo povšeči, za mizo je pa iz praktičnih razlogov to nemogoče.

uredilo bitje Flegma
  • Račka +1 2
Povezava do prispevka

https://www.metacritic.com/game/playstation-4/neon-abyss

H2x1_NSwitchDS_NeonAbyss_image1600w.jpg

 

Nisem še dokončal, sem pa preigral dovolj, da lahko toplo priporočam, jaz sem uspel kupiti za 7 eur. To je Contra meets roguelites v pixelated grafiki, s tem da je ISUSE reeeeees lep špil. Sploh odsev v vodi me je do sedaj še vsakič navdušil :D

JauntyLiquidAfricanbushviper-size_restri

 

Igram na PS5, meriš z desno gobico, L2 je za skok, kvadrat je za granate, ostali gumbi so pa odvisni od opreme. Seveda dlje kot prideš v špilu, več različnih opcij imaš, pobiraš srčke in ščit za health, upgradaš lahko število srčkov, hitrost streljanja, moč izstrelkov, najdeš/kupiš lahko druga orožja, mečeš granate, uničuješ stvari/stene za skrivnosti/"surovine". Fajn je to, da medtem, ko raziskuješ level, se lahko teleportiraš med različne sobane, da ne rabiš tekati čez prazne, že opravljene sobane. 
Posebnosti so lahko ustvarjenje lestve, dvojni skok, streljanje na zid ti ustvari platforme, na katere lahko skočiš, lahko so tvoji izstrelki eksplozivni, ki lahko uničujejo opeke,....

 

Po 20tih urah me špil še vedno preseneča, kajti z opcijskimi mini-igrami in z dodatnimi temnicami težavnost narašča, kar je zakon. Že dostkrat se je zgodil, da sem stopil nekam kamor mi potem ni ratalo priti nazaj, ker sem preveč lajfa izgubil med raziskovanjem.

 

Po smrti ti ostanejo samo tiste točke, ki si jih nabral s pobijanjem šefov na koncu vsakega levela, ki jih potem vnovčiš za razne zanimivosti kot so miniigre, novi special itemi, koliko itemov prodaja shop ter drugi characterji, ki imajo svoje forice/svoj loadout.

 

Ne bom rekel, da mi je na takem nivoju kot Hades, ampak zaenkrat bi rekel, da mi je Hades bil osebno lažji špil (dokler nism odklenil tiste heat scene za dodatne bonuse), Neon Abyss imaš malo manj možnosti kurirati kaj boš sčasoma skozi run nabiral, tako da si nekako obsojen na to kar ti špil ponuja, kar imaš pa itak šanso odkloniti oz. ne kupiti. Sej npr. že prva puška zna bit čist fajn.

Cel špil je itak love letter za pop kulturo, akcijske filme in popularne špile, povsod je polno referenc na Hitchiker's Guide to the Galaxy, Matrico, Portal, celo na špil Hades :D 

uredilo bitje Weraziel
  • Račka +1 7
Povezava do prispevka

Igram A Little to the Left, zen igrica o pospravljanju predmetov, medtem ko ti mačka razvaljiva po stanovanju. Zelo povprečna zadeva in niti ne preveč zen, ker postanem dosti nervozen zraven :D 

 

ss_5d6293d5317ee3841fccbd97c5e58a3b046cb13e.600x338.jpg?t=1676057691

Vse_je_najslabse reče pred 10 urami:

Začel igrat Doki Doki literature club, ker moram zvadit italijanščino in sem vidu da ima opcijo nastavitve tega jezika. Kdaj postane ta igra zanimiva? :s

Po ene dveh urah shit hitta fan, če bereš s podobnim tempom kot jaz

 

Drugače pa je itak taka short preprosta igra, prešpilaš in zbrišeš, super za zvadit nek jezik pomoje

 

  • Račka +1 3
Povezava do prispevka

Počasi napredujem proti Ragnarok platini. Včeraj sem sfliskal še Gna, tako da mi zdaj ostanejo še Odinovi krokarji, skrinje ipd. malenkosti do 100%.

 

Potem pa ne vem, ali naj se lotim Mass Effect LE ali kakšno od From iger ala Elden Ring, Bloodborne oz. Sekiro. Nikoli še nisem igral nobene njihove igre, s katero bi priporočali da začnem? 

Enako nisem nikoli špilal Mass Effecta... :)

Povezava do prispevka

Elden Ring: dober za prvo FROM igro po mojem. Najboljši QoL, ogromno opcij, ne moreš bit stuck nekje predolgo. Nekaj za vsakega.

 

Bloodborne: ena najboljših iger vseh časov, to moraš igrat pa da ne igraš nič drugega. 

 

Dark Souls: enka je must play, dvojka in trojka če ti je ful všeč ta svet. Trojka je meni najbolj bedna od FROM iger, ma pa mogoče najboljše bosse.

 

Demons Souls: splača se preigrat na ps5 ker je ena najlepših iger ever, je pa inferiorna vsem razen DS3.

 

Sekiro: najmanj FROM igra, najbolj skill based, bolj ritmična igra kot kaj drugega. Ni veliko opcij, igra te tunelira v svoj način igranja. Če ti je nemilosrden parry sistem ok, ti bo Sekiro všeč. 

 

 

Tko da reku bi itak igraj vse, Bloodborne, DS1 in Elden Ring so must. Sekiro če imaš rad zvoke klenkanja mečev, aja pa najboljšega bossa FROM iger maš not.

 

 

 

Ps. Če se misliš lotevat več FROM iger, je po mojem najbolje da začneš z Dark Souls 1, ker ima najbolj simpl bosse za naučit se osnovnih mehanik FROM sistema. Če boš masteral Elden Ring in Bloodborne prvo, ti bojo bossi v DS1 bedni, tko da igraj najprej to! 

uredilo bitje Buzzkill
  • Račka +1 4
Povezava do prispevka
Zorz reče pred 1 uro:

 ali kakšno od From iger ala Elden Ring, Bloodborne oz. Sekiro. Nikoli še nisem igral nobene njihove igre, s katero bi priporočali da začnem? 

 

Sem v isti poziciji, from devicnik. Pa mam vprasanje, ker bo pocasi cas: kul zaceti z bloodborne? Je v ps+, fino prirocno. Lani sem ze spraseval za nasvet glede from spilov, pa je bil konsenz da najbolje it kronolosko. Ampak bi zacel s tem k ga ze mam pa zgleda slastno.

 

Povezava do prispevka

Kul je začeti z Bloodborne. Obvezno pa igrat tudi Old Hunters DLC. 

 

Ljudje predlagajo kronologijo ker so tako sami igrali, pa zaradi evolucije combat sistemov. V DS se navadno skrivaš izza ščita in čakaš pravi moment za udarec, dočim v Bloodbornu si prisiljen igrati agresivno. 

 

Ampak nič narobe, kvečjemu boš bolj raztural ER in DS po tem ko obrneš Bloodborne, kot če bi igral obratno.

uredilo bitje Buzzkill
Povezava do prispevka
Scar reče pred 10 minutami:

Sem v isti poziciji, from devicnik. Pa mam vprasanje, ker bo pocasi cas: kul zaceti z bloodborne? Je v ps+, fino prirocno. Lani sem ze spraseval za nasvet glede from spilov, pa je bil konsenz da najbolje it kronolosko. Ampak bi zacel s tem k ga ze mam pa zgleda slastno.

Beri kar je pisal Buzzkill malo višje.

Se strinjam skoraj z vsem, razen da je DS3 najslabša njihova.

Čisto vse njihove igre so imo faking mojstrovine. Edini pomislek, ki bi ga sam imel je, da če se prej lotiš novejših naslovov, ti bojo starejši slabši, zaradi manj dodelanih bossov, ki so ena izmed najboljših reči v gamingu ever.

 

Demon's Souls ima daleč najlažje bosse. Če se boš prej lotil Bloodbornea ali DS3 recimo, ti bojo bossi v DeS ali DS1 čisto brezveze. :D

Ima pa DeS najbolj težaven game loop od vseh naslovov, ker je največ tekanja od save spota do Bossov.

Tako bom rekel. Težavnost traversala pada po naslovih kronološko, težavnost in epskost bossov pa raste. Čisto vse igre pa je imo nuja preigrati, če boš postal fan žanra.

  • Račka +1 7
Povezava do prispevka
Gost
Tema je zaprta za nadaljnje odgovore.
  • Nedavno brska   0 članov

    • Nihče od registriranih uporabnikov ne pregleduje strani.
×
×
  • Ustvari novo...